Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kunskapshöjande material

Inför festivalen arbetar Västra Götalandsregionen med intern kommunikation och kunskapshöjande insatser för medarbetare.

Två stycken regnbågsflaggor mot blå himmel

Hbtqi ingår i VGR:s hållbarhetsmål

FN:s 17 globala mål i Agenda 2030 är de mest ambitiösa hållbarhetsmål som världen antagit. En grundläggande princip i agendan är att ingen ska lämnas utanför. Här kan ni läsa mer om hur Västra Götalandsregionen arbetar för en hållbar utveckling i Sverige och världen.

Vårdpersonal i korridor

Material om hbtqi från VGR

Transpersoner upplever primärvården i Västra Götaland som präglad av normer kring kön. Det visar den rapport som Kunskapscentrum för sexuell hälsa har släppt. Här kan ni läsa mer om rapporten ”’Gå bara om du absolut måste’ – transpersoners upplevelser av primärvården i Västra Götalandsregionen”.

Fler tips för att öka din kunskap om hbtqi-frågor

Fotograf: Jessica Bentsen

Normspelet

Kan våra normer påverka vilken vård vi ger? Kunskapscentrum för jämlik vård har tagit fram ett diskussionsmaterial för alla som möter patienter och deras närstående.

Kortfilm som synliggör unga hbtq-personers behov

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor har tagit fram en kortfilm med unga hbtq-personers egna berättelser om vad som har stärkt dem – i skolan, på fritiden och i familjen.


Senast uppdaterad: 2022-12-22 14:49