Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Plan för mänskliga rättigheter

I Västra Götalandsregionen finns Sveriges enda regionala plan för mänskliga rättigheter: För varje människa. Handlingsplanen har konkreta mål och åtgärder för till exempel fysisk tillgänglighet, barnets rättigheter, delaktighet, icke-diskriminering och jämlikhet för både medarbetare och invånare. Planen gäller från den 1 januari 2017 till och med 2020 och har beslutats av regionfullmäktige.

Enligt planen ska till exempel alla förtroendevalda, chefer och medarbetare i VGR ha god kännedom om de mänskliga rättigheterna. Handlingsplanen för mänskliga rättigheter är ett viktigt steg för att samla åtgärder som bidrar till att VGR närmar sig sin vision om det goda livet – för varje människa.

För att stödja och samordna arbetet med handlingsplanen kan förvaltningar och bolag utse en samordnare för arbetet med mänskliga rättigheter. Läs mer om samordnarna!

Planens 12 mål för arbetet 2017-2020

Ett fotografi på en kind med ett målat hjärta

Mål 4: Stärkt hbtq-kompetens

Vi ska öka medarbetarnas kunskap och kompetens om levnadsvillkor och rättigheter för homosexuella, bisexuella, transpersoner och queera (hbtq-personer).

Samordnare för mänskliga rättigheter

För att stödja och samordna arbetet med handlingsplanen kan förvaltningar och bolag utse en samordnare för arbetet med mänskliga rättigheter.

Samordnare för arbetet med mänskliga rättigheter


Senast uppdaterad: 2022-05-11 13:10