Västra Götalandsregionen deltar i EuroPride

Regiondirektör Ann-Sofi Lodin och många andra medarbetare går i prideparaden.

I sommar kommer Europas största hbtq-evenemang EuroPride till Göteborg. Festivalen är gratis och äger rum samtidigt som Göteborgs Kulturkalas den 14-19 augusti 2018. För Västra Götalandsregionen är det en självklarhet att vara med. Festivalen innebär en möjlighet att möta medborgarna och föra ett samtal om vården och annan verksamhet utifrån ett normkritiskt perspektiv.

Västra Götalandsregionen kommer att vara engagerade i festivalen på flera sätt. Besökarna kommer att kunna träffa representanter från flera av våra verksamheter i EuroPride park och ta del av aktiviteter med hbtq-tema runt om i Göteborg. I den avslutande paraden den 18 augusti går Västra Götalandsregionens verksamheter bakom en gemensam paroll: För varje människa. 

EuroPride 2018 arrangeras av Stockholm Pride och West Pride. Besökarna kommer främst från Västra Götaland men även från andra delar av Sverige och Europa. VGR har sedan flera år aktivt deltagit i West Pride och är en av festivalens bidragsgivare och samarbetspartners.

Senast uppdaterad: 2018-07-05 09:33