Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Barnuppdraget - god och sammanhållen vård för barn och unga

Det pågår just nu en omställning av hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen som ska se till att VGR klarar av att möta de många utmaningar man står inför som till exempel en växande befolkning med fler äldre och för att kunna möta de förväntningar som invånarna har på hälso- och sjukvården. I omställningen ingår fem områden, ett av dessa är att ta fram en utvecklingsplan för hälso- och sjukvården för barn och unga, också kallat barnuppdraget. Barnrättsperspektivet ska vara en grund för arbetet och avdelning social hållbarhet är ett stöd i detta.

Hälso- och sjukvården för barn och unga fungerar till vissa delar bra, men det finns ojämlikheter och brister som till exempel långa väntetider och dålig samverkan. Genom att ta fram en regional utvecklingsplan vill man komma fram till en god och sammanhållen hälso- och sjukvård för barn och unga. Barn har speciella behov och barn och ungas hälso- och sjukvård har speciella förutsättningar och vården ska se till barns och ungdomars bästa möjliga utveckling. 

 


Senast uppdaterad: 2019-09-11 15:53