Stipendier och kulturpris

Västra Götalandsregionen vill förbättra förutsättningarna för konstnärer och kulturarbetare att utvecklas och verka i Västra Götaland. Det sker bland annat genom utdelning av stipendier och möjligheter till internationellt konstnärligt utbyte.

Det internationella utbytet och konkurrens utifrån blir en allt viktigare stimulans för kulturutövare. Inte minst är dagens kulturella mångfald en källa till inspiration och utveckling.

Västra Götalandsregionen genomför i praktiken sin kulturpolitik genom att ge skriftliga uppdrag och ekonomiska bidrag till regionala institutioner, organisationer och stöd till det fria kulturlivet. En stor del av budgeten går till institutionerna men även det fria kulturlivet och närmare hundra kulturorganisationer runt om i Västra Götaland får del av pengarna i form av verksamhetsbidrag eller projektstöd.

Stipendieutdelning 2017

Se vilka som fick kulturnämndens stipendier 2017

Kulturnämndens stipendier och kulturpris hittar du här nedan.

Information om ansökan 2017

Från och med 2017 kommer vi inte att annonsera ut arbetsstipendier, kulturstipendier, kulturpris och gästateljéer i papperstidningar. Du kan istället hitta information om utlysning av stipendier  i våra sociala medier och här på vår hemsida.

Dan Fröberg

Regionutvecklare – Gästateljéer och stipendier
Telefonnummer
Tillgänglig mån-ons