Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Strategisk påverkan

Västra Götalandsregionen arbetar med de fyra kommunalförbunden som är en naturlig ingång till den strategiska nivån i kommunerna. Samordning sker genom Strategiska gruppen där representanter från kommunalförbunden finns med. Arbetet omfattar bland annat omvärldsbevakning, dialoger, remisshantering och finansieringsfrågor.

Flera gemensamma utvecklingsprojekt/utvecklingsarbete pågår t.ex. inom studie- och yrkesvägledning, praktik, validering och collegeutveckling inom vård-och omsorg och teknik.

Regionalt yrkesvux

Efterfrågestyrda och flexibla yrkesutbildningar för vuxna på gymnasial nivå som leder till jobb. I Västra Götaland sker utbildningssamverkan delregionalt.

Regionens roll är att bidra med analyser, rapporter och prognoser samt kartläggningar på regional och delregional nivå.

Läs mer om delregionala yrkesvuxutbildningar i Västra Götaland:

Boråsregionen (Sjuhärad)

Göteborgsregionen

Skaraborg

Yrkeshögskoleutbildningar

Eftergymnasial yrkeshögskoleutbildningar med tydlig koppling till efterfrågan från arbetslivet.

Västra Götalandsregionen samverkar med Myndigheten för yrkeshögskolan genom att bidra med analyser, rapporter och prognoser samt kartläggningar på regional och delregional nivå.

YrkeshögskoleGuiden

Myndigheten för yrkeshögskolan


Senast uppdaterad: 2021-12-13 07:18