Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

FIER - snabbare väg till jobb för flyktingar

Fast track Integration in European Regions (FIER) är ett samarbetsprojekt med de länder i Europa som tagit emot flest antal asylsökande de senaste åren. Målgruppen är människor som har kommit till Europa som flyktingar och som står långt från arbetsmarknaden. Projektet har ett särskilt fokus på kvinnor.

Västra Götalandsregionen koordinerar FIER

Västra Götalandsregionens roll i FIER är att koordinera hela projektet, att ha ansvar för budgeten och rapportering till EU-kommissionen, att ansvara för spridning av resultat och att göra löpande utvärdering samt att ordna projektövergripande aktiviteter. Projektet leds av Therese Ydrén på Koncernstab regional utveckling och Wictoria Hedendahl på avdelning Ekonomi har hand om hela projektets budget. Västra Götalandsregionens folkhögskolor medverkar också i projektet.

Projektet är 24 månader och 80 % finansieras av EU-programmet EaSI som är ett stödprogram till Socialfonden och medfinansieras även av regionutvecklingsnämnden.

Målgrupp

Målgruppen är personer som kommit till Europa som flyktingar och som står långt från arbetsmarknaden. Projektet har ett särskilt fokus på kvinnor. Sammantaget kommer 1000 personer ur målgruppen att omfattas av insatser, 500 företag ska kontaktas och 250 personer ska få kompetensutveckling. Validering, och kompetensbedömning, individanpassad studie- och yrkesvägledning, nya former för språkträning och praktik samt nätbaserat och flexibelt lärande är exempel på metoder som kommer att utvecklas och implementeras inom projekttiden.

1. Stadt Stuttgart

2. Volkshochschulverband Baden-Württemberg e.V.

3. Ministerium für Kultus, Jugend und Sport Baden-Württemberg

4. Land Salzburg

5. Pädagogische Hochschule Weingarten

6. Mölndals Stad

7. Yuva Association

8. Oslo Voksenopplaering Rosenhof

9. European Association of Regional and Local Authorities for Lifelong Learning

10. Het Gemeenschapsonderwijs

11. Swedish Public Employment Service

Therese Ydrén

Projektledare FIER
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Wictoria Hedendahl

Finance Officer FIER
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Funded by the European Union.


Senast uppdaterad: 2018-02-20 10:54