Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Informationsfilmer

På denna sida samlar vi olika föreläsningar, utbildningar eller informationsfilmer som LMH har varit med och tagit fram.

Seminarieserie - så kan vi stödja barn och unga med erfarenhet av flykt eller migration (arrangerad av Kommun och sjukvård- samverkan i Göteborgsområdet) 


Ta del av en eller flera fristående föreläsningar från erfarna forskare och kliniker om kulturmöten, utvecklingspsykologi, anknytnings- och traumateori och hur vi räcker till. 
Föreläsningsserien riktar sig till dig som i din profession möter barn och unga med erfarenhet av flykt och migration. 

Föreläsningar: Stöd till dig som möter barn och unga med erfarenhet av flykt eller migration - Samverkan i Göteborgsområdet (vardsamverkan.se)

Informationsfilmer kring tolksituationen, tortyrskador och regelverk

Tillsammans med Kunskapscentrum migration och hälsa i Region Skåne och Transkulturellt centrum i Region Stockholm har vi tagit fram korta informationsfilmer inom tre aktuella områden. Dessa är tolkade möten, regelverk samt tortyrskador. Med dessa filmer vill vi ge en snabb introduktion inom respektive område.

För mer information om att använda språktolk i VGR gå in på Tolkförmedling Väst hemsida www.tolkformedlingvast.se

I korta filmer, de flesta runt 10 minuter, berättar olika professioner hur de bemöter personer som varit utsatta för tortyr. Filmerna handlar bland annat om smärtproblematik, juridiska aspekter samt barns upplevelser av tortyr.

För att se filmerna klicka här. 

Utbildning/föreläsning om tortyrskador

I samarbete med Flyktingmedicinsk mottagning och Kris- och trauma mottagningen har nedanstående utbildning/föreläsning i tortyrskador genomförts. Den tar bland annat upp fysiska och psykiska aspekter av tortyrskador. 


Senast uppdaterad: 2022-06-22 14:31