Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Folkhälsopriset Skaraborg

Äldre par på promenad
Äldre par njuter av en promenad tillsammans

Östra hälso- och sjukvårdsnämnden delar årligen ut ett folkhälsopris i Skaraborg för att lyfta fram och belöna goda exempel på hälsofrämjande eller förebyggande insatser. Ansökan sker på hösten.

Vem kan söka?

Folkhälsopriset Skaraborg kan sökas av en lokal organisation, ideell förening, kommunal eller regional verksamhet. Det är positivt om verksamheten kan spridas och genomföras på fler ställen i Skaraborg.

Du kan också nominera någon verksamhet/organisation som du vill ska ha priset.

Verksamheten/organisationen får inte redan vara finansierad helt eller delvis av regionala folkhälsomedel.

Fakta Folkhälsopriset Skaraborg

Varje år uppmärksammar östra hälso- och sjukvårdsnämnden föreningar, organisationer eller verksamheter för sitt engagemang för folkhälsan i Skaraborg. Insatsen ska vara till nytta för invånarna i Skaraborg på grupp- eller samhällsnivå. Priset är på 30 000 kronor.

Ansökningsblankett

Fyll i och spara blanketten i din egen dator. Skicka den med e-post till regionutvecklare Caroline Oskarsson, caroline.oskarsson@vgregion.se

Träffpunkten i Undenäs fick 2020 års folkhälsopris med motiveringen "Träffpunkten i Undenäs är ett gott exempel på verksamhet som har ställt om istället för att ställa in. De har under rådande pandemi ändrat sitt arbetssätt, anpassat öppettider, gjort förändringar i sin verksamhet, vidtagit nödvändiga säkerhetsåtgärder med mera, detta samtidigt som de har haft de äldres bästa och hälsa i fokus. I en tid där besök och umgänge minskar är det lätt att förstå att Träffpunkten, med dess medarbetare och samverkanspartners, är en ljusglimt i tillvaron och ger äldre i Undenäs den samvaro och trivsel vi alla behöver!"


Senast uppdaterad: 2022-01-05 12:34