Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Yttrande - Statement of the WHO European Healthy Cities Network and WHO Regions for Health Network

I dagarna presenterades yttrandet Statement of the WHO European Healthy Cities Network and WHO Regions for Health Network, på WHO-konferensen 6th Ministerial Conference on Environment and Health i Ostrava Tjeckien.

Yttrandet Statement of the WHO European Healthy Cities Network and WHO Regions for Health Network  handlar om hur viktigt det är att städer och regioner tar och får ta ansvar för utveckling mot bättre hälsa och miljö. Det är den lokala nivån som kan fatta beslut om förändring som bygger på medborgarnas behov och tillit. Västra Götalandsregionen har varit med och tagit fram yttrandet och det har framförs av de två nätverk som VGR är medlem i; WHO Healthy Cities o Regions for Health.

Den här 6:e ministerkonferensen vill skapa en plattform i Europa för implementeringen av FN:s hållbarhetsmål Agenda 2030 där förbättring av miljö och hälsa handlar om fokus på jämlikhet, tvärsektoriellt arbete och mänskliga rättigheter. Frågor som i allra högsta grad är ett ansvar för beslutsfattare på regional o kommunal nivå.

–Därför känns det väldigt angeläget att vi från VGR får vara med och diskutera hur vi på bästa sätt kan bedriva en hållbar utveckling som gynnar alla våra medborgare, säger regionutvecklare Elisabeth Bengtsson, på plats i Ostrava. 

Senast uppdaterad: 2019-07-16 13:36