Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Våga fråga - en utbildning som kan rädda liv

Hur kan du upptäcka varningstecken på psykisk ohälsa? Och vad kan du göra om du misstänker att någon vän eller kollega har det tufft? Suicide Zeros tvåtimmars-utbildning Våga Fråga ger dig verktygen du behöver för att kunna agera om någon i din närhet verkar må riktigt dåligt.

Våga Fråga är en utbildning på två timmar där man går igenom fakta och myter om självmord. Du får lära dig mer om psykisk ohälsa och självmord, som exempelvis fakta, myter och varningssignaler man kan vara uppmärksam på. Om hur man kan finnas till för någon som mår dåligt i ens närhet. Man får kunskap om hur man kan hålla ett bra samtal och om vikten av att Våga Fråga, kunskap vi alla behöver för att kunna vara ett stöd för människor i vår närhet. 

Genom projektmedel från Västra Götalandsregionens beredning för folkhälsa och social hållbarhet erbjuder nu Medborgarskolan och Suicide zero ideella grupper och föreningar utbildningen ”Våga Fråga” kostnadsfritt i regionen.

Läs mer om utbildningen och ta kontakt med Suicide zero här

Senast uppdaterad: 2019-12-13 13:34