Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tjejjouren Väst lanserar nya och unika appen Stella

Tjejjouren Väst har skapat appen Stella för att unga tjejer snabbt ska kunna hitta och få det stöd som de behöver – när de behöver det.

Nästan hälften av alla som söker stöd hos Tjejjouren Väst berättar att de mår mycket dåligt och lider av psykisk ohälsa. Många berättar också att de har tankar på att ta sitt liv. De flesta som kommer i kontakt med Tjejjouren Väst söker stöd för första gången. I chatten får unga tjejer berätta anonymt hur de mår och vad de är med om. 

När chatten stänger känner sig många ensamma och önskar att den de pratat med skulle finnas kvar som stöd. Genom appen Stella kommer unga tjejer att kunna få stöd dygnet runt, även när chatten är stängd. Appen är fylld med övningar en kan göra för att känna sig lite tryggare, till exempel när en ska sova, när en känner oro eller när en har panik. I appen finns fakta om allt från vänskap och familjerelationer till ångest, stress, jobbiga tankar och känslor. I appen kan en också föra dagbok och berätta hur en mår och vad som händer i ens liv.  Allt som en gör i appen är helt anonymt och det är bara en själv som kan se vad en gör.

Appen är framtagen med stöd av Västra Götalandsregionen och har finansierats av folkhälsokommittén. Allt material i appen har tagits fram tillsammans med psykologer, kuratorer och unga tjejer. Följ Tjejjouren Väst i sociala medier och läs mer om deras arbete och om vilket stöd en som ung kan få på deras hemsida. 

Läs mer och ladda ner appen Stella på Tjejjouren Västs hemsida

 

Senast uppdaterad: 2019-12-13 13:36