Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Schyssta kompisar

Schyssta kompisar för unga som upplever ensamhet

”Schyssta kompisar – suicidprevention för och med ungdomar själva” är ett tvåårigt projekt med syfte att skapa social gemenskap för unga som upplever ensamhet. Ungdomarna har själva utvecklat metoden med hjälp av en kunnig handledare i skolmiljö. 50 ungdomar mellan 12 och 17 år har deltagit i projektet som är mycket uppskattat av deltagare såväl som professionella. Planen är att fortsätta driva arbetet i föreningsform med stöd från Allmänna Arvsfonden.

Idén till Schyssta Kompisar föddes när en trettonårig pojke försökte ta sitt liv efter att under en lång tid varit mobbad och socialt utsatt i skolan. När han kämpade för komma tillbaka till livet frågade hans mamma vad han hade behövt för att inte hamna i den hopplösa känslan av att inte vilja leva. Hans svar kom snabbt: ”Schyssta kompisar”. Tillsammans började de sedan arbeta fram en vision om en mötesplats med syfte att motverka ensamhet och psykisk ohälsa hos barn och unga.

Läs mer om Schyssta kompisar här

Slutrapporten finner du här

Senast uppdaterad: 2019-02-04 10:12