Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nätverket Regions for Health deltar aktivt i WHO:s årsmöte

Den 11- 14 september håller WHO (Världshälsoorganisationen) Regional Committe for Europe sitt årliga medlemsmöte. Ledare inom hälso-, sjukvårds- och välfärdsfrågor från de 53 medlemsländerna, möts i år i Budapest i syfte att besluta om policys och prioriteringar som berör hälsa och välmående för cirka 900 miljoner människor i Europa.

Västra Götalandsregionen ingår sedan flera år tillbaka i ett WHO-nätverk som heter ”Regions for Health Network” (RHN) som riktar sig till den regionala nivån. Där möter vi andra regioner som brottas med samma frågor och som vill se konkreta förbättringar för våra invånares hälsa och jämlikhet. I år har nätverket för första gången blivit inbjudna till att aktivt delta på årsmötet i Budapest. Peter Beznec från slovenska regionen Murska Sabota representerar oss och kommer att få diskutera betydelsen av det regionala ansvaret för implementeringen av FN:s hållbarhetsmål/Agenda 2030.

På denna webbsida kan du följa mötet live

Här kan du läsa mer om Regions for Health Network

Här finns en Power-point presentation om FN:s hållbarhetsmål som ni gärna får använda

Elisabeth Bengtsson

Regionutvecklare
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-07-11 14:13