Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Jonna Burén årets pristagare till Social hållbarhetspriset

Publicerad: Uppdaterad:

På regionfullmäktige i Borås den 30 november fick Jonna Burén mottaga priset för Social hållbarhet med fokus på Folkhälsa och mänskliga rättigheter. Jonna driver #alltserfintut som finns på Facebook och Instagram. Sidorna belyser kvinnors berättelser om sina förlossningsskador på ett respektfullt och engagerat vis. 

Juryns motivering för priset lyder: 

Tillit, trygghet och delaktighet är ett av Västra Götalandsregionens övergripande mål för social hållbarhet. Det handlar om att känna sig delaktig och inkluderad i frågor som berör en själv och ens egen situation genom hela livet. Det är en mänsklig rättighet och avgörande för en god folkhälsa. Jonna Burén brinner för att öka förståelsen för förlossningsskador och för att bryta tabun kring ämnet. Hon beskrivs som en person med oändligt tålamod och medmänsklig värme – en person som är värd allt guld i världen. Med sin journalistiska förmåga som verktyg ger hon plats för förlösta personers egna berättelser, erfarenheter och känslor på ett ytterst respektfullt och tillitsfullt sätt. Berättelserna samlas i sociala medier under benämningen #alltserfintut och skapar tillsammans ett forum där förlösta personer kan dela med sig av sina innersta tankar under trygga former. Jonna Burén tilldelas pris för social hållbarhet med fokus folkhälsa och mänskliga rättigheter för sitt helhjärtade engagemang för jämlik hälsa, delaktighet och gemenskap.

 

Länk till artikel i VGR fokus

 


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2021-12-07 06:50