Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Här är skolfrågorna som lyfts på fullsatt seminarium i Almedalen

På seminariet i Almedalen om hur vi ska få fler att gå klart skolan med godkända betyg, diskuterades bland annat studiemotivation och psykisk ohälsa. Paneldeltagarna var överens om att hela samhället måste arbeta tillsammans för att våra elever ska klara av skolan.

Idag anordnade avdelning Folkhälsa seminariet - Så får vi fler att gå klart skolan och minskar utanförskapet, i Almedalen. Under seminariet visades filmer där ungdomarna själva fick berätta vad de tycker dödar studiemotivation, hur den psykiska ohälsan ser ut i skolan samt vilka personer de tycker är viktigast i deras liv. 

Frågorna diskuterades sedan av en panel bestående av politiker och representanter från hälso- och sjukvården, skolan och civilsamhället. 

"Det är viktigt att upprätthålla liknande förväntningar på alla elever" säger Rädda Barnens Ola Mattsson. 

Se hela seminariet i Almedalen här:

Efter seminariet intervjuades Västra Götalandsregionens folkhälsochef Elisabeth Rahmberg som berättade om regionens stora satsning Kraftsamling fullföljda studier.

Se intervjun med folkhälsochef Elisabeth Rahmberg här:

I samband med Folkhälsas seminarium i Almedalen lanserades en ny webbplats för Kraftsamling fullföljda studier. Kraftsamlingen är det stora samarbetet mellan Västra Götalandsregionen, kommunerna och andra aktörer, som handlar om hur vi ska få våra elever att gå ut skolan med godkända betyg. 

Läs mer om kraftsamlingen på den nya webbplatsen här:

Senast uppdaterad: 2019-02-04 10:12