Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Balansera mera - en nationell kampanjvecka 2019 för äldres säkerhet

Avdelning social hållbarhet, Västra Götalandsregionen, vill uppmärksamma er på kampanjen ”Balansera mera – kampanj för att förhindra fallolyckor” som samordnas och genomförs av Socialstyrelsen. Kampanjen pågår under vecka 40, den 30 september – 6 oktober 2019.

Vården är en stor och viktig aktör som möter många av de äldre invånarna i Västra Götaland. Vi hoppas att kampanjen kan vara ett stöd i ert arbete att leda äldre patienter/kunder mot ett hälsosammare och friskare liv. 

Kampanjen samordnas av Socialstyrelsen som arbetar långsiktigt och metodiskt för att förebygga fallolyckor. För kampanjen 2019 har Socialstyrelsen tagit fram en idékatalog med tips och idéer samt olika typer av material, broschyrer, affischer och en film. Dessutom finns hänvisning till fördjupningsmaterial som kan användas för att förebygga olyckor hos äldre samt material på olika språk. 

En kostnadsfri webbutbildning finns också på socialstyrelsens utbildningsportal. Utbildningen riktar sig till medarbetare och/eller chef inom hälso- och sjukvården samt social omsorg för att förebygga fallolyckor. 

Läs mer och beställ kampanjmaterial på Socialstyrelsens webbplats

Kontakt vid frågor:
Annika Nilsson-Green
annika.nilsson-green@vgregion.se

Vi står på ett ben i en flashmob och gör utlägg i sociala kanaler  

För att synliggöra att det går att förebygga fallolyckor kan enskilda medarbetare och hela personalgrupper delta i en så kallad flashmob den 2 oktober klockan 10. För då ställer vi oss på ett ben i 30 sekunder!  

Publicera gärna bilder eller filmer på balansakten i verksamhetens sociala kanaler under hashtaggen #balanserameraiVästraGötaland och berätta om flashmobens syfte; att förebygga fallolyckor. Kontakta kommunikationsenheten på din förvaltning i god tid för att stämma av hur spridningen kan gå till! 

Kontakt vid frågor:
Agneta resare
agneta.resare@vgregion.se  

Senast uppdaterad: 2020-06-30 00:04