Praktik inom externa relationer

Varje termin erbjuder enheten externa relationer praktik på kontoren i Göteborg och Bryssel till två studenter från universitet och högskola. Vi riktar oss till universitetsstudenter inom ämnena offentlig förvaltning, statsvetenskap och europakunskap men även andra relevanta utbildningar.

Enheten externa relationer ingår i koncernstab kommunikation och externa relationer. Enhetens uppdrag är att främja Västra Götalandsregionens (VGR) och Västra Götalands synlighet i externa sammanhang för att generera samarbete, inflytande, attraktion och resurser – detta för att i förlängningen stärka vår roll på nationell och europeisk nivå.

Arbetsuppgifter

Praktikanterna deltar i enhetens löpande verksamhet och får därmed god inblick i enhetens och VGR:s arbete. Uppgifterna är mångfacetterade och består bland annat av arbete med kommunikation (webb, nyhetsbrev och sociala medier), omvärldsbevakning, analys och underlag och att hjälpa till med förberedelser av våra möten, seminarier och konferenser.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är intresserad av VGR:s internationella, nationella och interna arbete. Du är självgående, initiativtagande, strukturerad och har ett starkt intresse för samhällsfrågor utifrån ett flernivåperspektiv. Du kan uttrycka dig korrekt och koncist i tal och skrift, både på svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande för den som söker sig till Brysselkontoret.

Praktikplatserna för höstterminen 2018 är tillsatta.

Frågor?

Har du frågor om vad en praktikplats hos oss innebär kan du kontakta Irma Ganibegovic (Göteborgskontoret) eller Andrea Lagundzija (Brysselkontoret).

Externa relationer

Läs gärna intervju med vår nuvarande praktikant

Irma Ganibegovic

Regionutvecklare
Telefonnummer

Andrea Lagundzija

Regionutvecklare
Telefonnummer