Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

ASSAR Industrial Innovation Arena

Projektet ASSAR (2018-2021) hade som mål att etablera en världsledande integrerad fysisk och virtuell utvecklingsmiljö för forskning, teknikutveckling, innovation och utbildning. Initiativet ledde till att stärka konkurrenskraften för den tillverkande industrin och teknikföretagen i Skaraborgsregionen”

IMG_4785-950x480.jpeg


Projektet ASSAR kompletterar Skövde Science Park med en innovationsplats, som fungerar som en mötesplats för framtidens tillverkningsindustrier inom små och medelstora företag. Samverkan sker med Gothia Innovation och Högskolan i Skövde. ASSAR stärker konkurrenskraften hos tillverknings- och teknikföretag. Projektet inkluderar bland annat investeringar i den fysiska infrastrukturen med virtuell lärmiljö, workshops, events och testbäddar. Ett av målen med projektet är att förändra bilden av vad det innebär att arbeta inom moderna tillverkningsindustrin. 

 

Projektet ASSAR har som mål att etablera en världsledande integrerad fysisk och virtuell utvecklingsmiljö för forskning, teknikutveckling, innovation och utbildning. Initiativet ska leda till att stärka konkurrenskraften för den tillverkande industrin och teknikföretagen i Skaraborgsregionen.

Samarbetspartner: Gothia Innovation AB - Högskolan i Skövde

Läs mer om ASSAR här

Senast uppdaterad: 2022-02-23 08:56