Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kreativa Europa

Kreativa Europa är EU:s program för kulturella och kreativa näringar. Kreativa Europa består av två delprogram, kultur och audiovisuell media, samt ett sektorövergripande programområde för bland annat innovativa insatser över sektorsgränser. Programmet kan exempelvis ge stöd till gemensamma produktioner, nätverk för kulturutövare eller utveckling av spelfilm och dataspel.

Målsättningarna med programmet är att skydda, utveckla och främja europeiskt kulturarv och mångfald i kultur och språk, samt att öka konkurrenskraften och den ekonomiska potentialen för de kulturella och kreativa sektorerna med särskilt fokus på den audiovisuella sektorn.

De tre fokusområdena för programmet är kultur som främjar och förbättrar konstnärligt och kulturellt samarbete, media som uppmuntrar konkurrenskraft, innovation och hållbarhet i den audiovisuella sektorn, samt fokusområdet för gränsöverskridande och innovativa samarbeten mellan den kulturella och audiovisuella sektorn.

EU-sida: Kreativa Europa | Europeiska kommissionen

Kontakt: Kreativa Europa - vårt uppdrag (kulturradet.se)