Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hälsa för tillväxt

EU för hälsa, EU4Health, är ett nytt program som ska stärka folkhälsan och vårdens motståndskraft. Programmet ska ge finansiering till stödberättigade enheter, hälsoorganisationer och icke-statliga organisationer inom EU och länder som är associerade till programmet.

Programmet ska under perioden 2021–2027 investera 5,3 miljarder euro för att komplettera medlemsländernas folkhälsopolitik där EU kan tillföra ett mervärde. Insatserna ska bidra till ett eller flera av de tematiska målen: förbättra och främja hälsan i EU, bekämpa internationella hälsohot, förbättra läkemedel, medicintekniska produkter och krisnödvändiga produkter, samt att stärka hälso- och sjukvårdssystemen.

De insatser som är mest prioriterade för programmet är insatser mot covid-19-krisen, EU:s cancerplan och läkemedelsstrategin.

EU-sida EU för hälsa 2021–2027 – en vision om ett friskare EU (europa.eu)

Kontakt: EU:s Hälsoprogram, EU4Health, 2021–2027 — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)