Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Erasmus+

Erasmus+ är EU:s program för utbildning, unga och idrott. De övergripande målen är att öka ungas kompetens och chanser att få jobb samt att modernisera utbildningar och ungdomsverksamhet. Du kan söka pengar för exempelvis volontärarbete eller ungdomsutbyten inom Europa, projekt i samarbete med andra ungdomsorganisationer i andra länder eller strategiskt policyarbete.

Vad är programmet? 

Erasmusprogrammet har fokus på social delaktighet, den gröna och digitala omställningen samt ungas delaktighet i det demokratiska samhället. Grunden i programmet är att erbjuda utbyten och samarbeten inom högskole- och yrkesutbildningar, skola, idrott, ungdomsfrågor och vuxenutbildning.

Programmet stöder också arbetet med det europeiska området för utbildning, handlingsplanen för digital utbildning och den europeiska kompetensagendan.

EU-sida: Home | Erasmus+ (europa.eu)

Kontakt för ungdomsfrågor: Erasmus+ Ungdom | MUCF

Kontakt för utbildning: Erasmus+ | Utbyten.se