Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Externt påverkansarbete

Västra Götalandsregionens utveckling påverkas av lagstiftning och beslut på europeisk som nationell nivå som vi inte själva har rådighet över. Genom regionens påverkansarbete vill vi vara med och sätta agendan och delta i beslutsprocesser, så att de gynnar Västra Götaland och dess invånare. Påverkansarbetet utgår från politiskt prioriterade områden i påverkansagendan för Västra Götalandsregionen.

Alla verksamheter, både privata och offentliga, påverkas av varandras prioriteringar och vägval. Västra Götalands förutsättningar påverkas av beslut på nationell nivå. Samtidigt påverkas Sverige som land av de politiska prioriteringar och satsningar som Västra Götaland gör för en femtedel av Sveriges befolkning. Omvärldens roll och vikten av att arbeta externt genom påverkan, profilering, omvärldsbevakning och samarbete blir allt viktigare. Enheten externa relationer driver och samordnar Västra Götalandsregionens externa påverkansarbete, gentemot nationell, europeisk och internationell nivå.

För att kunna arbeta effektivt med påverkan har vi tagit fram en extern påverkansagenda för Västra Götalandsregionen: Extern påverkansagenda för Västra Götalandsregionen 2020.

Kontor i tre städer

Vi har kontor i Göteborg, Stockholm och Bryssel. Att finnas på plats ger oss goda förutsättningar för att intressebevaka, göra omvärldsanalyser och delta i det politiska samtalet. Vårt arbete för att synliggöra regionen och våra intressen underlättas såklart också av detta.

Staffan Lund

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-01-21 14:48