Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Dokumentation från webbinariet om öppna data 29 januari

Fredag den 29 januari genomförde vi ett webbinarium om öppna data. Drygt hundra personer deltog från den primära målgruppen - chefer och sakkunniga inom kommunala verksamheter i Västra Götaland - vilket omfattade samtliga verksamhetsområden inklusive kommunala bolag.

Syftet med webbinariet var att ge en introduktion till öppna data och ge exempel på vilka de möjligheter som kommunerna i Västra Götaland har att publicera öppna data på ett enkelt och effektivt sätt samt vilken intern och extern nytta som det kan innebära. Vi informerade även om vår regionala samverkan och planen framåt.

Vi kan konstatera att intresset var stort. Mer än 100 personer medverkade och vår upplevelse var att det var en bra kick-start på 2021 och vårt fortsatta arbete med att planera och genomföra regionala öppna data-projekt tillsammans under året.

Presentationerna på webbinariet

Ta gärna del av presentationsmaterial som vi gick igenom på webbinariet:

Huvudpresentation Webbinar 29 januari 2021

Information om parkeringsytor som öppna data inom MTG

Öppna data-projekt inom turism i Göteborg

Fredrik Eriksson

Regional samordnare för öppna data
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-12-01 15:26