Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västra Götalandsregionen erbjuder fiberföreningar hjälp att utforma förvaltningsplaner

Publicerad: Uppdaterad:

Många fiberföreningar har nu i stort sett byggt färdigt i sina områden och istället för ett aktivt arbete med entreprenader och stödprocesser inträder nu en fas av förvaltning av näten. Detta kräver en ny inriktning, ett nytt arbetssätt och kanske nya personer i styrelsen för fiberföreningarna.

Västra Götalandsregionen erbjuder genom workshopar, baserad på en checklista från Byanätsforum, en genomgång av föreningarnas hela verksamhet. Målet är att fiberföreningarna ska ha tänkt igenom sin verksamhet ur tre perspektiv; teknik, avtal och föreningsadministration. Utifrån detta ska de sedan formulera en förvaltnings- och verksamhetsplan som hjälper dem att klara framtidens krav på en nätägare. 

Vill ni anordna en workshop?

Workshoparna är kostnadsfria för fiberföreningarna och genomförs på grund av pandemin i första hand på distans. De kan läggas på dagtid eller kvällstid beroende på önskemål. Flera fiberföreningar kan delta i varje workshop, gärna kommunvis eftersom samverkan mellan näraliggande fiberföreningar är positivt.

Profilbild av Eric Åkerlund

Eric Åkerlund

Regional bredbands-kooordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad: