Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Pengar kvar till stöd

Publicerad: Uppdaterad:

Det finns pengar kvar att söka hos Västra Götalandsregionen för kommuner som har bredbandsbrister kvar.

Bland annat går det numera att få stöd för att förbättra mobiltäckningen i områden där mobiloperatörerna inte har byggt ut, och inte avser att bygga de närmaste åren. Likaså går det att söka stöd till komplettering av stamledningsförbindelser där man upplever att det finns brister i robusthet och redundans.

Nya strategin ger bättre möjligheter

Det hänger ihop med att i juni 2018 antog regionutvecklingsnämnden en reviderad bredbandsstrategi som bättre än tidigare är anpassad till Sveriges nya nationella bredbandsmål. Till bredbandsstrategin hör en handlingsplan som beskriver nya möjligheter till stöd från regionen och kommunerna, för att bättre kunna uppnå de höjda målen.

Sök stöd för 2019-2020

Det finns pengar kvar för 2019 och 2020, så passa på att söka! Om du som är kommunal bredbandssamordnare, samhällsbyggnadschef eller liknande, tycker att det finns sådana brister i din kommun, kan du ta kontakt med VGR:s bredbandskoordinator på adressen bredband@vgregion.se.

Vi tittar tillsammans på ärendet för att se om detta är en vettig väg framåt och om det är rimligt att lägga de resurser som behövs.


Publicerad: