Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

De regionala bredbandskoordinatorerna får förlängt av regeringen

Publicerad: Uppdaterad:
Eric Åkerlund, Västra Götalands bredbandskoordinator

Regeringens beslut om att främja utbyggnaden av bredband är goda nyheter för Västra Götalandsregionens regionala bredbandskoordinator och det fortsatta arbetet med att främja tillgången till bredband i hela Västra Götaland.

Västra Götalandsregionens politiker och tjänstemän har under lång tid och i flera sammanhang verkat på nationell nivå för att det under ytterligare ett antal år behövs medel och resurser för en fortsatt bredbandsutbyggnad. Både ekonomiskt stöd och administrativ hjälp i form av Bredbandsforums kansli och de regionala bredbandskoordinatorerna spelar här en stor roll.

För att främja utbyggnaden av bredband har regeringen nu beslutat att erbjuda Sveriges regioner fortsatt stöd för att upprätthålla funktionen regional bredbandskoordinator även under perioden 2021–2025. Post- och telestyrelsen (PTS) får samtidigt i uppdrag att stödja de regionala bredbandskoordinatorerna i arbetet med att främja tillgången till bredband.

Vilktig roll för samverkan 

Bredbandskoordinatorerna har en viktig funktion i arbetet med att identifiera hinder för utbyggnad, analysera möjliga lösningar och bidra till en god samverkan mellan de aktörer som har viktiga roller i utbyggnaden.

- Även om Västra Götaland ligger bra till i en nationell jämförelse, finns det mycket kvar att göra för att bygga ut bredbandet till alla som vill ha det, både i tätorter och på landsbygden. Med det fortsatta stödet får regionen, kommunerna och alla som bygger bredbandsnät en möjlighet att med gemensamma krafter nå de regionala bredbandsmålen, säger Västra Götalands bredbandskoordinator Eric Åkerlund.

- Utbyggnaden av bredband ska fortsätta i hela landet. De regionala bredbandskoordinatorerna har en nyckelroll i att uppnå bredbandsmålen och bidra till en effektiv utbyggnad, säger energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman.

Profilbild av Eric Åkerlund

Eric Åkerlund

Regional bredbands-kooordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: