Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bredbandslyftet tar fart, Lysekil nästa kommun

Publicerad: Uppdaterad:

Skövde var först ut, nu är det dags för Lysekil att ta ett nytt grepp om bredbandsfrågan

Bredbandslyftet är ett stödkoncept för Sveriges kommuner som är framtagen av en arbetsgrupp sammansatt av Bredbandsforum. Konceptet är uppbyggt som en ”Guidad resa” genom de utmaningar och vägval som en kommun kan stå inför när det gäller att få fart på bredbandsutbyggnaden. Syftet med programmet är att visa på möjliga strategiska vägval som kommunen kan göra, men även att bidra med kartläggning av kommunens nuvarande situation.

Under våren har Skövde genomfört programmet och resultatet är en tydligare inriktning på bredbandsarbetet i kommunen. Det har inte blivit någon radikal omsvängning av strategier och policies, men man har fått en bättre förankring av arbetet hos kommunledningen och framför allt, en kartläggning, både av det fysiska läget, men även av kommuninvånarnas upplevelse av bredbandssituationen i kommunen.

Skövde var en av sex kommuner som genomförde bredbandslyftet i pilotfasen. Nu har arbetet övergått i en driftfas som spänner över 2019 och 2020. Ytterligare en kommun från länet har då kommit med och är nu i uppstartsfasen. Det är Lysekils kommun som står på tur och kommer att genomföra programmet under hösten 2019.

Totalt under 2019 kommer 30 – 50 kommuner att ha chansen att anmäla sig till ett genomförande. Anmälan görs till regionens bredbandskoordinator, Eric Åkerlund.

Mer om bredbandslyftet kan ni läsa om i arbetsgruppens slutrapport: Klicka här


Publicerad: