Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digitalisering och bredband

Invånare, näringsliv och offentlig verksamhet ställer krav på bredbandsutbyggnad. Ny digital teknik leder till spännande innovationer, kreativitet och effektivisering. Genom att främja utbyggnad av bredband och ge förutsättningar för en ökad digitalisering och genom att göra öppna data tillgängliga, skapar vi nytta för invånare och företag i Västra Götaland.

Den digitala agendan "Smart region Västra Götaland" ska samordna de åtgärder som behövs inom digitalisering.
Västra Götalandsregionen arbetar för att det ska finnas bredband i hela länet.
Samverkan kring Informationssäkerhetsprogram 2020 i Västra Götaland är en av kraftsamlingarna i den regionala digitala agendan
Samverkan kring öppna data i Västra Götaland är en av kraftsamlingarna i den regionala digitala agendan.
Tecknade figuren Tim gungar i ett digitalt landskap.
Filmen "Historien om Tim" visar vår vision om hur vardagen kan se ut i ett mer digitaliserat samhälle.

Aktuellt digitalisering i Västra Götaland

 • Så ställer man krav på inbyggd öppenhet vid upphandling av IT
  Nu har vi skapat en sida där vi sammanställt krav på så kallad inbyggd öppenhet, vid upphandling av nya it-system och digitala tjänster.
 • Inbjudan till utbildning inom Öppna Data
  Digitaliseringsrådet i Västra Götaland bjuder in till utbildningar inom öppna data. Målgruppen för utbildningarna är anställda inom kommunala och regionala verksamheter i Västra Götaland som arbetar med digitalisering, medborgardialog och näringslivsutveckling. Utbildningarna är avgiftsfria.
 • Kommunerna i Skaraborg kraftsamlar inom öppna data
  I Skaraborg har 13 kommuner av 15 meddelat att de kommer att gå med i vår regionala samverkan inom öppna data i Västra Götaland.
 • Årets nätverksträff Infosäk 2020
  Nu är plats bestämd för vår nätverksträff inom Infosäk2020. Vi håller till på Ullevi Restaurang & Konferens torsdag den 1 oktober mellan 09.00 - 16.00, eller digital medverkan för den som vill.
 • Nya pengar till bredband!
  2021 tillkommer 1,4 miljarder kronor i nya medel för bredbandsutbyggnad
Senast uppdaterad: 2020-10-01 09:10