Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digitalisering och bredband

Invånare, näringsliv och offentlig verksamhet ställer krav på bredbandsutbyggnad. Ny digital teknik leder till spännande innovationer, kreativitet och effektivisering. Genom en satsning på att främja utbyggnad av bredband och att ge förutsättningar för en ökad digitalisering skapar vi nytta för invånare och företag i Västra Götalands län.

Aktuellt om bredband och digitalisering

Stöd för bredbandsutbyggnad hösten 2020
Det finns fortfarande möjlighet att söka stöd för bredbandsutbyggnad under hösten 2020
Dags för ett bredbandslyft i kommunen i höst?
Bredbandslyftet har nu genomförts i över 15 kommuner i Sverige. I Västra Götaland är det Skövde, Lysekil och Bollebygd som har genomgått programmet. Det finns plats för fler under 2020.
Fortfarande bland de bästa i Sverige på bredband
Göteborg har kommit längst med 96 procent hushåll med bredband på 100 Mbit/s och är därmed den enda kommunen i Västra Götaland som ligger över målet till 2020 om att 95 procent i länet ska ha tillgång till snabbt bredband. Det visar Post- och telestyrelsens (PTS) Mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2019.
Västra Götaland får 34 miljoner i bredbandsstöd
Västra Götaland är en av fyra regioner som får 34 miljoner i statligt stöd för att bygga ut bredband i glesbefolkade områden.
Sista rycket - sök medel till bredband före juni
70 miljoner i bredbandsstöd finns kvar att söka i Västra Götaland. Har ni fler boende som vill ha fiber? Vill ni utöka ert område för att bygga bort ”vita-fläckar”? Vill ni starta ett nytt projekt i nytt område? Ni får stöd hela vägen från ansökan till slutredovisning.
Senast uppdaterad: 2020-04-30 08:59