Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digitalisering

Tillsammans kraftsamlar vi för en ökad digitalisering. Det innebär att alla vi som arbetar för ett hållbart och konkurrenskraftigt Västra Götaland samverkar, driver och agerar för att öka takten i digitaliseringen.

Digitalisering innebär både stora möjligheter och utmaningar för privat, offentlig och ideell sektor. I den utvecklingen måste vi tänka om, tänka nytt och vara modiga för att skapa extra kraft för att accelerera utvecklingen.

Aktuellt just nu

12 januari var kraftsamling digitalisering på MiniFOKUS i Boråsregionen

20 januari hade vi ett seminarium om stärkta kompetenser för en säker digitalisering kl 13 på konferensen Framtid Västra Götaland.

Inriktning

Vi kraftsamlar kring näringslivets digitala transformation, digital kompetens och lärande, säker och hållbar digital infrastruktur, offentlig sektors digitala transformation och invånarnas digitala delaktighet och tillit. Längst ned på sidan finns länkar till respektive område.

Kraftsamling digitalisering presentation fri att använda (Ppt)

Processen

Det finns många Goda exempel inom digitalisering för både lärande och information.

Under Aktiviteter och handlingsplan finns mer infomration om arbetet.

Många Aktörer och intressenter bidrar i kraftsamling digitalisering på olika sätt med samverkan, dialog, expertkunskap, resurser och aktiviteter. Västra Götalandsregionen samordnar och tillsammans kan vi accelerera takten i digitaliseringen.

Bakgrund

Utgångspunkten för arbetet är nuläget av digitaliseringen i Västra Götaland och Digitalisering i Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2021-2030 (s.19).

Vi började kraftsamla med en konferens 2 juni 2021 med deltagare från en mängd relevanta aköter. Inledningen av Kristina Jonäng och Anders Carlberg.

Västra Götalandsregionens arbete med digitalisering, informationssäkerhet, öppna data och utbyggnaden av bredband.

Vill du veta mer?

Vill du få information och utskick om Kraftsamling digitalisering? Genom att ange din mailadress godkänner du enligt GDPR att du hamnar i vår sändlista.
Profilbild av Maria Larsson

Maria Larsson

Samordning
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Anders Carlberg

Anders Carlberg

Avdelningschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Tore Johnsson

Tore Johnsson

Samordnare Digitaliseringsrådet Västra Götaland
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Eric Åkerlund

Eric Åkerlund

Regional bredbands-koordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Rebecka Lönnroth

Rebecka Lönnroth

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-01-21 07:55