Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Trollhättan och Högskolan Väst – en del av rymden

Publicerad:

I Västra Götaland finns ett antal framstående företag i rymdbranschen men också forskning och utveckling inom området. Ett led i att positionera Västsverige är den nationella konferens som hålls 24-26 mars i Trollhättan och där Västra Götalandsregionen är en partner.

Rymdkonferensen kommer handla om allt från sökandet efter liv på Mars, små och stora raketer, additiv forskning för rymden, hur rymden inspirerar byggnader på jorden och om rymdinkubator. Dessutom deltar astronauten Christer Fuglesang, Sveriges nya minister för högre utbildning och forskning, också ansvarig för rymdverksamhet, Matilda Ernkrans, och representanter för Elon Musks rymdbolag Space X.

- Under tre dagar kommer cirka 300 deltagare från hela rymdbranschen - industri, forskare och beslutsfattare - på både nationell och internationell nivå att träffas i Trollhättan för att lyssna, lära och samtala om den utveckling vi nu ser och vill främja, säger R Helena L Nilsson,  regionutvecklingsdirektör, Västra Götalandsregionen.

Utöver Helena L Nilsson medverkar från Västra Götalandsregionen regionrådet Kristina Jonäng (C) i programmet.

Pressmeddelande Rymdforum 2019 i Trollhättan från Högskolan Väst 

Rymdforum Trollhättan 24-26 mars 2019

VGR:s arbete med forskning och innovation inom regional utveckling

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: