Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

VGR välkomnar besked om att ännu en batterifabrik ska byggas i Västra Götaland

Publicerad: Uppdaterad:

– Beslutet att etablera AB Volvos fabrik för battericeller i Mariestad bekräftar regionens attraktivitet och att de satsningar vi gör för att skapa förutsättningar för näringslivets klimatomställning och konkurrenskraft ger effekt, säger Johnny Magnusson, regionstyrelsens ordförande i Västra Götalandsregionen (VGR).

Västra Götalandsregionen ansvarar för och driver det regionala utvecklingsarbetet i länet vilket bland annat omfattar insatser för innovation, kompetensomställning, kollektivtrafik och infrastruktur.

I februari i år stod det klart att Volvo Car Corporation och Northvolt AB bygger en samägd batterifabrik i Göteborg. I samband med etableringen presenterade VGR en satsning på 145 miljoner kronor till utbildning, kompetensomställning och forskning för att möta de nya behoven i branschen.

I augusti meddelade AB Volvo att man avser att bygga en batterifabrik för tunga fordon i Mariestad.

VGR:s pressmeddelande 2022-08-03

Anders Carlberg

Avdelningschef FoUU
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Gustaf Zettergren

Gustaf Zettergren

Avdelningschef – Miljöchef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2022-08-31 18:34