Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

VGR på klimatmötet COP26 i Glasgow

Publicerad: Uppdaterad:
Magnus Berntsson (KD) , Helen Clarkson Climate Group, COP26

Om slutresultatet av förhandlingarna ska kunna ses som framgångsrika, måste de förutom att försvara 1,5°-målet också säkra att den regionala och lokala nivåns inflytande över besluten eftersom det är där de flesta av lösningarna måste implementeras, menar Magnus Berntsson (KD), Västra Götalandsregionen.

Få har nog missat att FN:s globala klimatkonferens COP26 pågår i Glasgow, eller oron för att staterna inte ska kunna enas om hur man kan snabba på klimatarbetet. De åtaganden som hittills har presenterats är inte tillräckliga för att nå Parisavtalets mål. Nu har statscheferna åkt hem och förhandlarna ska fram till senast 13 november slutföra det formella arbetet med Parisavtalets regelbok som styr hur avtalet ska användas, och finansieringsfrågorna.

Magnus Berntsson som är miljönämndens ordförande i Västra Götalandsregionen har varit på plats vid COP26 i Skottland som observatör i sin roll som ordförande i Assembly of European Regions (AER) och för Regions of Climate Action (R20).

- Det har varit spännande att se näringslivets och då inte minst de västsvenska företagens ökade närvaro i debatterna här på COP26 gentemot tidigare. Det skickar ett starkt budskap att även industrin trycker på i omställningen till en fossilfri framtid. 

VGR:s arbete på klimatmötet COP26 - VGRfokus

Därför deltar VGR under FN:s klimatkonferens - VGRfokus

https://www.vgregion.se/klimat

Profilbild av Lise Nordin

Lise Nordin

Regionutvecklare – Huvudprocessledare Klimat 2030
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2021-11-10 19:19