Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västsvenska politiker till riksdagen för bättre förbindelser med Norge

Publicerad:
Naturvy med texten Oslo_Gbg Sista länken i norra Europas megaregion.

Kristina Jonäng (C), regionråd i Västra Götalandsregionen och Axel Josefson (M), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg är i morgon torsdag 28 oktober inbjudna till riksdagens trafikutskott för att tala om behovet av en bättre järnvägsförbindelse mellan Göteborg och Oslo och de möjligheter som nu finns till EU-finansiering.

Järnvägen mellan städerna har idag enkelspåriga sträckor vilket gör att tåg inte kan konkurrera med vägtrafik vare sig på person- eller godssidan. De västsvenska aktörerna menar att en investering i dubbelspår ligger helt rätt i tiden.

- Under pandemin med stängda gränser har vi sett hur viktigt det är med goda förbindelser mellan Sverige och Norge för människors vardag, handel och ekonomin. Nu när vi äntligen kan resa fritt igen borde vi se till att stärka relationerna ytterligare, säger Kristina Jonäng.

Kristina Jonäng menar också att det händer mycket i vår omvärld som gör att ett utbyggt dubbelspår inte längre går att undvika.

Västra Götalandsregionens pressmeddelande 2021-10-27

Charlotte Beijer

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-10-27 13:51