Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västra Götalandsregionen satsar 70 miljoner kronor på laddinfrastruktur

Publicerad: Uppdaterad:
En personbil som laddas med el

Nyckeln till Västra Götalands långsiktiga attraktions- och konkurrenskraft är vår gemensamma förmåga att vara innovativa och ställa om till ett hållbart samhälle. Ett av målen är att knyta samman Västra Götaland för hållbar och förbättrad tillgänglighet. Sverige har redan antagit en strategi om att bli världens första fossilfria välfärdsland, en viktig komponent är elektrifiering av transportsektorn. Västsverige ligger långt fram i arbetet men nu ökar Västra Götalandsregionen takten - satsar 70 miljoner på laddinfrastruktur.

Det handlar om en regional satsning på 70 miljoner kronor som ska snabba upp elektrifieringen av transportsystemet och komplettera och stärka upp statliga stöd. Satsningen är en del av genomförandet av den nya regionala utvecklingsstrategin och den tvärsektoriella kraftsamlingen elektrifiering.

- Elektrifiering gynnar både näringslivsutvecklingen och det klimatstrategiska arbetet. Det har vi i Västsverige insett och därför driver näringslivet och offentlig sektor kraftfullt frågan tillsammans, säger Kristina Jonäng (C), ordförande regionutvecklingsnämnden.

Västra Götalandsregionens pressmeddelande 2021-03-29

Elektrifiering

Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2021-2030

Line De Verdier

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad: