Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lyckad dialog kring nya utvecklingsprogram i Västra Götaland

Så här glada var arrangörerna efter informationsdagen i februari som samlade drygt 200 deltagare för dialog om Västra Götalandsregionens nya program för hållbar utveckling. Totalt ska 500 miljoner kronor växlas upp till strategiska insatser i Västra Götaland under 2017-2020

Miljöchef Helena Lundberg Nilsson som tillsammans med regionutvecklingsdirektör Fredrik Adolfsson ansvarade för dagen var mycket nöjda med engagemang och uppslutning.

-  Programmen för hållbar utveckling är viktiga verktyg för oss i det regionala utvecklingsarbetet. Vi vill skynda på utvecklingen genom samverkan kring några av de stora samhällsutmaningarna för hållbar utveckling, säger Helena L Nilsson.

Områden med utvecklingspotential

Programmen lyfter fram ett antal utpekade regionala styrkeområden med stor utvecklingspotential för att stärka konkurrenskraften och skapa fler jobb, med hänsyn till jordens resurser och klimatet. Inom dessa program kan man söka medel för medfinansiering av projekt som leder till målen.

Västra Götalandsregionen vill med satsningen driva på omställningen till långsiktigt hållbar utveckling i Västra Götaland. Arbetet sker i samarbete med kommuner, myndigheter, högskolor, universitet, företag och organisationer i Västra Götaland.

Programmen för hållbar utveckling

  • Cirkulärt mode och hållbara miljöer 
  • Hållbar energi och bioinnovationer
  • Hållbara maritima näringar
  • Hållbara transporter
  • Internationella forsknings- och innovationssamarbeten
  • Life science
  • Livsmedel och gröna näringar

Tre nämnder står bakom

Bakom programmen står tre av nämnderna inom Västra Götalandsregionens ansvarsområde regional utveckling som kan finansiera insatser inom sina olika områden:

Programmen för hållbar utveckling

Helena Lundberg Nilsson

Regionutvecklingsdirektör
Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:37