Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vara kommun och Västra Götalandsregionen håller i nästa års nationella bredbandskonferens

Regionutvecklingsdirektör Helena Lundberg Nilsson.

Den 29-30 januari kommer Nationell Bredbandskonferens arrangeras för tredje gången och 2019 är Västra Götalandsregionen arrangör för konferensen. Under två dagar kommer gäster från hela Sverige besöka Vara Konserthus då Vara kommun är värd.

Konferensen tilldelas genom Bredbandsforum, som är regeringens organ för genomförande av den nationella bredbandsstrategin. Vara kommun har utsetts till värdkommun och Västra Götalandsregionen och Bredbandsforum är arrangör.

- Jag är mycket glad att konferensen kommer till Västra Götaland och Vara kommun, säger Helena L Nilsson, regionutvecklingsdirektör på Västra Götalandsregionen. Vårt län har idag en jämförelsevis hög andel hushåll på landsbygden med fiber. Vi tror att det till stor del beror på att vi har en bred mix av nätbyggare och ett stort lokalt engagemang. Det har inte bara lett till en hög takt av fiberutbyggnad på landsbygden utan även att landsbygden har levt upp på ett sätt som knappast annars varit möjligt.

- Den nationella bredbandskonferensen är en viktig och uppskattad mötesplats som sätter fokus på betydelsen av ett framtidssäkert bredband. På konferensen sprids erfarenheter och den hjälper till att öka engagemanget på lokal, regional och nationell nivå. Att konferensen arrangeras på olika platser i landet är en styrka och jag är glad att Vara kommun tillsammans med Västra Götalandsregionen har tagit på sig värdskapet för 2019 års konferens, säger Nicklas Liss-Larsson, kanslichef på Bredbandsforum.

Senast uppdaterad: 2018-11-08 07:40