Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Uppföljning av kommunernas klimatlöften 2022

Publicerad: Uppdaterad:

Under det gångna året har kommunerna i Västra Götaland tillsammans genomfört klimatlöften som beräknas minska utsläppen med drygt 44 700 ton koldioxidekvivalenter. Det visar uppföljningen av satsningen Kommunernas klimatlöften som presenteras idag på konferensen Framtid Västra Götaland.

Exempel på klimatlöften som många kommuner genomfört är energieffektiviseringar i sina fastigheter, installeringar av solenergi och att minskat matsvinn i offentliga måltider. 

-  Det är fantastiskt att denna satsning minskat utsläppen såpass mycket. Det är ett viktigt steg för Västra Götalands klimatomställning där kommunerna agerar föregångare. Nu bjuds kommunerna in att anta nya löften med högre ambitionsnivå för genomförande fram till 2026, säger regionstyrelsens ordförande Helén Eliasson (S).

Kommunernas klimatlöften anordnas inom ramen för Klimat 2030 - Västra Götaland ställer om som drivs av Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen i Västra Götalands län. 

VGR:s och länsstyrelsens pressmeddelande 2022-12-01

Klimat 2030- kommunernas klimatlöften

VGR och klimatet


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2022-12-06 16:20