Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sveriges största öppna kraftsamling inom additiv tillverkning

Publicerad: Uppdaterad:
En mycket viktig funktion för Applikationscenter för additiv tillverkning är att hjälpa små och medelstora företag att vara delaktiga i utvecklingen.
Fotograf: RISE

Nu har Applikationscenter för additiv tillverkning i Göteborg invigts. Detta center ska driva på utvecklingen av additiv tillverkning (3D-printning) inom svensk industri genom att erbjuda utrustning och kompetens på internationell spetsnivå.

I AM-centret möts industripartners, teknikleverantörer, akademi och den expertis som behövs för att förverkliga och skynda på användningen av additiv tillverkning inom svensk industri. Genom att samla flera testbäddar, aktörer och perspektiv stöttar RISE utvecklingen och industrins hållbara omställning, hela vägen från forskning till kommersialisering.

- Additiv tillverkning är en av de nya resurssnåla tillverkningsmetoder som vid sidan av mer cirkulära materialflöden behövs för att göra den framtida industrin mer hållbar. Satsningen på Applikationscenter för additiv tillverkning både breddar och stärker Västra Götalands position inom innovation och hållbara och digitala tillverkningsmetoder, säger Kristina Jonäng (C), ordförande i regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen.

Läs hela pressmeddelandet 220607 

Länk till RISE hemsida om Applikationscentrum

Hans Fogelberg

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2022-12-20 07:59