Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Satsning på omställning av Skaraborgs fordonsindustri

Publicerad:
Ingenjör och driftstekniker dokumenterar tillverkningsprocess i industri
För att elektrifieringen av industrin och transportsektorn ska lyckas krävs tillgång till rätt kompetens.
Fotograf: Jonas Billberg /Bredda bilden

Regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen satsar drygt 15 miljoner kronor på att förstärka arbetet för en omställning i Skaraborgs arbetsliv under en treårsperiod. För pengarna skapas ett kompetensnav, som ska ge kapacitet att möta utvecklingen av ny teknik och nya processer i den omställning som nu sker, främst inom elektrifiering.

Satsningen fokuserar i ett första steg på de som berörs av omställningen inom fordonsindustrin men successivt under genomförandet kan projektet breddas mot fler delar av arbetsmarknaden i Skaraborg. Arbetet ska vara nära kopplat till branschråd och andra sektorer på arbetsmarknaden i Västsverige.

- Kompetensomställning och kompetensförsörjning är en nyckel för att Västra Götaland ska lyckas ställa om. Det behövs både ny och befintlig kompetens inom fordonsindustri, inklusive underleverantörer, samt en kraftfull uppbyggnad av utbildningar i Västra Götaland. Kompetensnavet i Skaraborg ska fylla en viktig funktion i att förbättra matchningen på arbetsmarknaden, säger Kristina Jonäng (C), ordförande regionutvecklingsnämnden.

Pressmeddelande från regionutvecklingsnämnden 2022-04-27

Anders Carlberg

Avdelningschef FoUU
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-04-27 15:49