Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Pengar att söka för innovationer inom blå bioekonomi

Västra Götalandsregionen är en av 20 partners i 16 länder som är en del av EUs Blue Bio Cofund som främjar den blå bioekonomin inom Europa. Nu kan du söka medel för biobaserade innovationer från havet.

BlueBio syftar till att främja forskningssamarbete i samarbete med industrin för att uppnå en hållbar och konkurrenskraftig blå bioekonomi inom Europa. Målet är att:

  • skapa kunskap om värdekedjorna för blå bioekonomi 
  • förbättra överföringen av biobaserade produkter och tjänster från forskning, innovation och demonstration till produktion.

Västra Götalandsregionen är en av 20 partners från 16 länder i Europa som är en del av EU:s BlueBio Cofund. Västra Götalandsregionen vill stötta projekt som involverar partner från Västra Götaland. FORMAS är Sveriges nationella partner, som bidrar med cirka 15 miljoner kronor och Västra Götalandsregionen  bidrar med 2,5 miljoner kronor under åren 2020 – 2022.

Du hittar mer information om den svenska utlysningen här:
Formas BlueBio-utlysning

 BlueBio Call Announcement

BlueBios webbplats

Viktiga datum

  • Utlysningen öppnar: december 2018
  • Sista ansökningsdatum: 2019-03-17 (13.00 CET)
  • Beslutsdatum pre-proposals: maj 2019
  • Beslutsdatum pre-proposals: december 2019
  • Tidigaste start av projekt: 2020

OBS! Ett ”brookerage event” kommer att hållas den 30 januari i Lysaker i Norge. Mer information finns här: https://blubio-brokerage-event-2019.b2match.io/

VGR:s program för hållbara maritima näringar

Jessica Hjerpe Olausson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-03-12 13:53