Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nya möjligheter för kommuner I Västra Götaland att anta klimatlöften för 2022

Publicerad:

Cirkulära arbetskläder, kommunala laddplaner och att bygga i trä. Det är några av de nya klimatlöften som kommuner nu kan lova att genomföra under nästa år. Inbjudan om att anta klimatlöften inför 2022 skickas idag till kommunstyrelsen i samtliga kommuner i Västra Götaland.

Inför 2021 har 48 kommuner i Västra Götaland tillsammans valt att anta 326 klimatlöften. När alla dessa klimatlöften genomförs kan det ge utsläppsminskningar med 42 400 ton växthusgaser. Det motsvarar 18 100 resor tur och retur till Thailand, 6 700 bilresor runt jorden eller 17 000 villors energianvändning på ett år. Det motsvarar också 0,5 procent av de totala utsläppen i Västra Götaland.

En halv procent kan ses som lite, men det är stora utsläppsminskningar för en enskild insats under ett år. Jag ser fram emot att ta del av de samlade resultaten i slutet av året, säger Johnny Magnusson, ordförande i regionstyrelsen i Västra Götaland.

Pressmeddelande från Länsstyrelsen i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen 2021-06-07

Klimat 2030 - kommunernas klimatlöften

Profilbild av Lise Nordin

Lise Nordin

Regionutvecklare – Huvudprocessledare Klimat 2030
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: