Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny samverkansarena för ökad elektrifiering i Västra Götaland

Publicerad:
Kraftledning
Fotograf: Tomas Ärlemo/Svenska kraftnät

Västra Götalandsregionen, Svenska kraftnät och Länsstyrelsen startar nu en arena för omställning till elektrifiering med namnet ACCEL - Accelererad elnätskapacitet i Västra Götaland.

Västsverige är en industriell motor för Sverige. När fordonsindustri, kemi- och petrokemisk industri, annan tillverkningsindustri samt transportsektorn ska ställa om till en fossilfri framtid innebär det ett elbehov som motsvarar flera mellanstora städer. Därför startar vi nu ett nytt initiativ för stärkt dialog om nätutbyggnad för ökad elektrifiering i Västra Götaland för att klara utmaningen.

 - Elektrifieringen är ett av de viktigaste verktygen för att minska klimatpåverkan, speciellt från tillverkande industri. Om vi ska hålla minst samma tempo som i andra delar av Europa och världen måste vi säkra att utbyggnaden av hållbara lösningar, inte minst elnätskapaciteten, sker mycket snabbare, säger Johnny Magnusson (M), ordförande regionstyrelsen Västra Götalandsregionen.

VGR:s pressmeddelande 2022-05-25

Profilbild av Tula Ekengren

Tula Ekengren

Regionutvecklare – Förnybar energi och Hållbara transporter
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-05-25 12:30