Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nu får Göteborg tre nya publika laddstationer för tunga fordon

Publicerad:
Snabbladdare för tunga elfordon
Snabbladdare för tunga fordon Falutorget i Göteborg med stöd från VGR. Foto: Göteborg Energi

Redan år 2023 ska samtliga fordon inom Göteborgs Stad drivas fossilfritt. Elektrifieringen av tunga fordon som last- och sopbilar är en viktig del för att nå målet. Nu går flera tunga aktörer på området ihop i ett gemensamt projekt för att skapa tre nya publika laddstationer för tunga fordon.

Bakom initiativet står Göteborg Energi, Kretslopp och vatten, park- och naturförvaltningen, Renova och Nordisk Återvinning Service. Laddstationerna som etableras har två snabbladdare på vardera 175kW. En av laddstationerna placeras i Sisjön, en i Backa och en på Ringön. Projektet delfinansieras av Västra Götalandsregionen (VGR).

– Västra Götaland gör en kraftsamling på elektrifiering och projektet publika laddplatser för tunga fordon är en viktig del av det arbetet. Göteborg är först ut. Detta test- och demokonceptet är anpassningsbart till fler kommuner i Västra Götaland, och är ett led i att ställa om Västra Götaland till ett hållbart och konkurrenskraftigt samhälle, säger Kristina Jonäng (C), regionutvecklingsnämndens ordförande.

Göteborg Energis pressmeddelande

Kraftsamling elektrifiering

Laddinfrastruktur i Västra Götaland - möjlighet att söka stöd

 

Profilbild av Line   De Verdier

Line De Verdier

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-10-05 11:56