Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nobelpristagare mötte elever på Hvitfeldtska

Publicerad:
Nobelpristagare Françoise Barré-Sinoussi gör ett besök på Hvitfeldtska gymnasiet.
På morgonen den 9 december gjorde Françoise Barré-Sinoussi ett besök på Hvitfeldtska gymnasiet. Françoise Barré-Sinoussi tilldelades 2008 års Nobelpris i fysiologi eller medicin för att ha identifierat HIV.

På morgonen den 9 december gjorde Françoise Barré-Sinoussi ett besök på Hvitfeldtska gymnasiet i samband med Nobel Week Dialogue. Västra Götalandsregionen var initiativtagare till besöket på skolan.

 Françoise Barré-Sinoussi tilldelades 2008 års Nobelpris i fysiologi eller medicin för att, tillsammans med en kollega, ha identifierat HIV (humant immunbristvirus). Upptäckten har varit avgörande för att förbättra behandlingen av patienter som har aids.
- Att se patienter dö är stressande men det motiverade mig att fortsätta hitta lösningen, berättade hon från scenen.

Eleverna på skolan och en klass från Angeredsgymnasiet fick möjlighet att lyssna till Françoise Barré-Sinoussi och ställa sina frågor till medicinpristagaren.
- Hon talade verkligen till OSS! utbrast en av eleverna när hon efteråt fick ta en selfie med nobelpristagaren i medicin.

Efter besöket på skolan åkte Françoise Barré-Sinoussi till Svenska Mässan för att delta i heldagskonferensen Nobel Week Dialogue tillsammans med fyra andra Nobelpristagare, några av världens mest framstående experter och konstnärer. Det årliga evenemanget under Nobelveckan bjuder in till diskussioner kring ett tema, både på plats och online, med syfte att inspirera människor att söka kunskap, ställa frågor och vilja förstå och förbättra världen. På scen är det samtal, intervjuer och diskussioner kring hur ovisshet och risk påverkar vårt samhälle, vår kultur och vårt dagliga liv.

Västra Götalandsregionen är sedan många år en partner i Nobel Week Dialogue i syfte att gagna det vetenskapliga samtalet som vartannat år hålls i Göteborg och vartannat i  Stockholm.

Publicerad: