Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nobel Week Dialogue 2019 i Göteborg

Nobel Week Dialogue 2019 inbjudan

Nobel Week Dialogue arrangeras den 9 december i Göteborg på Svenska Mässan. Västra Götalandsregionen är medarrangör och har även ett eget spännande evenemang i anslutning till dagen.

INTO THE UNKNOWN - uncertainty, risk and opportunity

Vi kan aldrig veta allt. I alla våra val ingår delar av det okända. Både som individer och som del av samhället utsätts vi för många risker och ovissheter, men dessa kan även vändas till möjligheter. Att ta tillvara på dessa osäkerheter gör oss ofta bättre på att fatta beslut. 

Under 2019 års Nobel Week Dialogue kommer det diskuteras hur vi hanterar det vi inte vet och accepterar att det finns saker vi inte kan veta. Talarna kommer att angripa grundläggande frågor om hur osäkerhet och risk påverkar vårt samhälle, vår kultur och våra dagliga liv: Hur utvärderar vi risk? Hur lever vi med osäkerhet? Vilka är de största riskerna vårt samhälle står inför?

Nobelpristagare bland talarna

Bland talarna finns Nobelpristagarna Françoise Barré Sinoussi, Steven Chu, Peter Doherty, Tawakkul Karman och John Polanyi. Totalt kommer fler än 20 panellister delta inklusive Helga Nowotny, tidigare ordförande för europeiska forskningsrådet och David Spiegelhalter, statistiker vid University of Cambridge. 

Nobel Week Dialogue arrangeras i samarbete med Carl Bennet AB, Ericsson, Göteborgs Stad, Volvo Group och Västra Götalandsregionen och organiseras av Nobel Media AB med stöd av Carlsberg foundation och Sten A Olssons stiftelse för forskning och kultur.

Kostnadsfri heldagskonferens, Svenska Mässan den 9 december.

Evenemanget direktsänds hela dagen den 9 december på www.nobelprize.org. Delta i dialogen genom att använda hashtag #nobelprizedialogue på Twitter.

Ta chansen - kom och diskutera, upptäck och utforska! www.nobelprize.org/into-the-unknown

OBS! Biljetterna för allmänheten släpps 23 oktober! kl 10.00 och brukar gå snabbt. Först till kvarn!

Henrik Gullstrand

Regionutvecklare
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-10-21 16:01