Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Miljonsatsning på kollektivtrafik, mobiltäckning och turism i Dalsland

Publicerad:
Satsningar på kollektivtrafik, mobiltäckning och turism ska lyfta Dalsland.
Fotograf: Fotograf/Källa: Västtrafik/Turistrådet Västsverige/Bredda Bilden

Västra Götalandsregionen har beslutat om en paketsatsning på totalt 48 miljoner kronor på kollektivtrafik, mobiltäckning och turism i Dalsland.

Satsningen innefattar olika åtgärder i syfte att stärka Dalslands attraktivitet och konkurrenskraft som samlat ska bidra till det goda livet i Dalsland. 30 miljoner kronor riktas till storregionala kollektivtrafiksatsningar, 15 miljoner kronor går till upprutning av infrastruktur i Dalslands kanal och 3 miljoner går till att investera i en samhällsmast för mobiltäckning.

Nu gör Västra Götalandsregionen en kraftansträngning för att lyfta Dalsland. Det behövs mer bredband och bättre infrastruktur i Dalsland för att underlätta för boende, företag och besöksnäring. Investeringen hänger ihop med andra långsiktiga och omfattande insatser som pågår inom ramen för satsningen Det goda livet i Dalsland, säger Kristina Jonäng (C), ordförande i regionutvecklingsnämnden.

Denna riktade satsning på kollektivtrafik och tillgänglighet bidrar till att stärka Dalslands attraktivitet och konkurrenskraft, säger Martin Carling, (C) ordförande i Fyrbodals Kommunalförbund.

VGR:s pressmeddelande 2022-11-10 

Profilbild av Ulrika Bokeberg

Ulrika Bokeberg

Strateg
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Agneta Mårdsjö

Strateg
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-11-10 16:02