Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Life science-konferensen – ett regionalt samarbete

Publicerad:
Fotograf: Mia Ekdahl

Den årliga life science-konferensen är en tvärsektoriell mötesplats för Sveriges innovationskraft – med fokus på konkreta resultat från den nationella life science-strategin. Genom samverkan mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor skapas en konkurrenskraftigare life science-sektor som skapar arbetstillfällen och stärker folkhälsan. Missade du konferensen den 17 januari finns nu möjlighet att se den i efterhand.

Regeringens life science-konferens, som i år samverkade med Västra Götalandsregionen och klusterorganisationen Health Innovation West, tog fasta på att lyfta fram resultat inom respektive prioriterat område, där representanter från näringsliv, akademi och offentlig sektor medverkade.

Arbete över gränserna är något Ann-Sofi Lodin, regiondirektör i Västra Götalandsregionen, lyfter fram som extra betydelsefullt:

–  För att klara de uppdrag som regionerna har med ansvar för såväl hälso- och sjukvård som regional utveckling, är samarbete över gränserna en nödvändighet. Vi behöver förstå att de olika förutsättningar som olika aktörer har inte bara behöver adresseras mellan regionerna och de statliga myndigheterna, utan även med akademi och näringsliv.

Länk till artikel och film på regeringens hemsida

Jenny Almkvist

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-02-16 16:32