Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hur påverkar den globala ekonomin det västsvenska näringslivet?

Sverige har upplevt en stark konjunkturuppgång de senaste åren. Konjunkturuppgången har inte minst gynnat det västsvenska näringslivet, med bland annat fordonsindustrin och byggsektorn som draglok.

Kommer konjunkturuppgången att fortsätta? Hur ser konjunkturen ut för olika branscher? Hur kommer exportefterfrågan att utvecklas? Har vi anledning att oroa oss för ökad protektionism? Detta är frågor som kommer att diskuteras vid detta frukostseminarium som arrangeras av Västra Götalandsregionen, Business Sweden, Handelshögskolans partnerprogram och Reväst.

På programmet

Vid seminariet kommer chefsekonom Lena Sellgren att presentera Business Swedens bild av det internationella och nationella konjunkturläget. Därefter kommer Västra Götalandsregionens analyschef Mats Granér ge en bild av det västsvenska konjunkturläget med utgångspunkt i resultaten i Konjunkturbarometern för Västra Götaland våren 2018. Konjunkturbarometern bygger på en enkät som går ut till 1 000 företag i Västra Götaland.

Övriga medverkande:

Flemming Jensen, chefsekonom, Volvo Car Group 
Sara Farnebo, VD, Preera 
Per-Gunnar Persson, VD, Platzer Fastigheter AB
med flera
Moderator: Ulrika Jisland, Family Business Network

Tid och plats

När: 25 maj 2018, 08.30-10.00. Frukost serveras från 08.00.

Var: Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, Vasagatan 1, Volvo salen

Anmälan: Senast 21 maj via denna länk

Länk till webbsändning:

Senast uppdaterad: 2019-07-16 16:35