Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kluster för förpackningar samlar kompetens och utveckling

Västra Götalandsregionen har beviljat ett projekt med mål att öka innovationskraften inom förpackningsområdet. Det sker genom Packbridge, ett internationell förpackningskluster som förenar alla intressenter i och runt hela förpackningsindustrin.

- Vi ser det som mycket positivt att Packbridge som är en neutralt och ideellt nätverk kan ge ett mer kraftfullt utvecklingsstöd till förpackningsföretagen i vår region. De har ett etablerat arbetssätt och nätverk av företag och universitet som kan bli ett viktigt bidrag till de insatser som görs för företagsutveckling i Västra Götaland, anser Birgitta Losman, ordförande i Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd.

Det finns mycket kompetens inom livsmedel och förpackningar i Västra Götaland. Det är två viktiga områden och kopplingen mellan livsmedel och förpackningar är tydlig. Ungefär 70 % av alla förpackningar används för att skydda och förlänga hållbarheten för livsmedel.  

Aktivitet i Västra Götaland 2017

Under 2017 kommer Packbridge att genomföra ett antal aktiviteter i Västra Götaland. De kommer att ta upp följande områden:

  • Digitalisering och förpackningar
  • Hållbarhet och cirkulär ekonomi
  • Flexibilitet och lokalt
  • Nya material

Packbridge utvecklar inte de här programpunkterna själv. Man kommer att ha en dialog med företagen, akademin och offentlig sektor för att kunna erbjuda det innehåll som behövs och samtidigt kommer man att arbeta tillsammans med RISE och de lokala innovationssystemen som sitter på mycket kunskap.

Läs hela pressmeddelandet från Packbridge

Kontakt

Berit Mattsson
Miljöstrateg livsmedel
berit.m.mattsson@vgregion.se 
Telefon 010-441 40 22, mobil 0703-86 43 00

Senast uppdaterad: 2019-07-16 16:11